Toppar inom Svenska jägareförbundet åsiktsregistrerar vargvärnare

Varquinnorna har länge ansett att Svenska jägareförbundet, SJF, har alldeles för stor makt över det svenska rättsväsendet.
Vi vet att jaktlagen bröts i flera fall när det gällde Kynnatiken.

Nu har det kommit till vår kännedom att toppar från SJF är med i en hemlig Facebook grupp som heter Nordic people against EU wolf policy ulv-varg

https://www.facebook.com/groups/Vargpolitik/

Detta är en sida skapad för att registrera svenska och norska vargvärnare.
En av administratörerna på sidan är en dansk fd polis och en annan är en av grundarna till den autonoma nollvisonärs facebooksidan Våga vägra varg i Sverige. .

Denna FB, sida Nordic people against EU wolf policy ulv-varg, har och lägger systematiskt upp bilder med namn och kontaktuppgifter på värnare. Adminstratören uppmanar dessutom på sidan att lägga upp så många bilder som möjligt på vargvärnare och visar på ett ställe var och hur man lägger in kontaktuppgifter under fotona på oss med uppmaningen:
”Vi ska ha så många som möjligt av trädkramarna här och alla kan hjälpa till.
Det skulle vara bra om du satte upp namn, kontakt uppgifter och adresser..”

Bland medlemmarna i denna grupp som registrerar värnare finns SJF ´s Daniel Ligné; Svenska jägareförbundets riksjaktsvårdskonsulent på Öster Malma

Vad ska toppar inom SJF med våra foton, namn och kontaktuppgifter till undrar jag?
Och med tanke på att vi har 3 stycken jagande ministrar nu känns det ännu mer skrämmande att jägare sitter och registrerar oss för våra åsikters skull.

Och med tanke på att när jägare skjuter oskyldiga människor i skogen så kalls det olycka……..

© 2011 Varquinnan Hella

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Toppar inom Svenska jägareförbundet åsiktsregistrerar vargvärnare

 1. Lena Laird skriver:

  Vad säger man…inte oväntat.
  Helt olagligt med åsiktsregistrering !!
  Polisanmälan är det som gäller .

 2. Dag Bjørndahl skriver:

  Veldig bra skrevet!

 3. Jag hoppas att du har polisanmält det där tilltaget?

 4. Det här borde bryta mot lagen om personuppgifter (PUL). Dessutom är det väl inte tillåtet med åsiktsregistrering, ens på ”privat” initiativ.

  Hur som helst antar jag att Vargquinnorna, eller andra som har tillgång till ordentlig information om den här slutna facebook-gruppen, redan har anmält det hela? Dels till Datainspektionen, som ett flagrant brott mot PUL, dels till polisen som en obehaglig åsiktsregistrering, som man måste misstänka kan användas som förberedelse för brott. BRÅ håller ju redan på och tittar på om inte vargmotståndarnas mer extrema anhang använder metoder som är ett hot mot demokratin och de fria åsiktsyttringarna, och därmed ska betraktas som särskilt allvarligt. Det här stärker bara den bilden.
  Dessutom bör det anmälas till Facebooks administratörer som missbruk av sajten, men eftersom det inte är fråga om nakenhet eller erotiska anspelningar så lär det nog dröja innan de reagerar.

 5. Gunilla Eriksson skriver:

  Är det inte så att nazistiska grupper kartlade bl.a. jounalister, varav en blev mördad?
  Att toppfunktionärer inom SJF håller på med dylika skumraskmetoder är i sanning illavarslande!

  • Dan skriver:

   Men snälla Gunilla , du tror väl ändå inte man tänker mörda er ? Nån måtta på era fantasier får det väl vara !
   Har inte sett den där sidan än själv men tror mig kunna garantera att det bara är för att ha lite koll på vem som är vem , då det visat sig att varg-vänner ansökt medlemskap i gruppen .

   • Marianne Lindblom skriver:

    Och då skulle man behöva foton och personuppgifter?
    Sen tror jag ärligt talat inte att Naturskyddsföreningens ordförande, webbansvarig inom Svenska rovdjursföreningen, åklagare, kända norska naturfilmare m.f.l. skulle vara intresserade av ljusskygga halvkriminella hatargrupper.

   • Pia Eberheim skriver:

    VAD ska dom ha uppgifterna till tror du? Jag har ingen aning, men är nyfiken på varför. Så du menar att bara för att varg-vänner har ansökt om medlemskap så ska man ha uppgifter som foton, adress m.m. till dom. Låter mycket märkligt…

    Varg-hatare söker medlemskap i grupper med varg-värnare också, men så vitt jag vet så har ingen av oss samlat uppgifter om dom.

 6. Dan skriver:

  Hella,
  Din kommentar om att jägare skjuter oskyldiga människor är lite väl stötande , dra inte alla över en och samma kam tack.
  Visst kan olyckor hända men lyckligtvis är de få , helst skulle man vilja ha noll-vision men ibland gör folk inte riktigt som de ska i skogen . Folk som t.ex. Lämnar sina pass utan lov kan mycket väl hamna i skottlinjen för en hund-förare och därmed kan olyckan vara ett faktum. Om alla gjorde rätt i skogen skulle det säkert funka.

  • VargQuinnorna skriver:

   Jag skriver inte att jägare skjuter folk i allmänhet utan att när de gör de så kallas det olycka. Stämmer inte det??
   Hella

  • Cicki skriver:

   Din kommentar Citat -Om alla gjorde rätt i skogen skulle det säkert funka. Slut citat., är skrattretande …!
   Visst kan olyckor hända, det händer flera varje år, i jägarkretsar! Folk som lämnar sitt pass, är väl också jägare, eller???
   Citat: -Helst skulle man vilja ha nollvision. slut citat, Ett återkommande mantra för Dig och Dina kamrater.
   Att Du inte har set denna facebook-sida, finner jag ganska otroligt, börja jaga och rensa i Era egna led!!!!!!!

 7. Grytlock skriver:

  Jägarna har inget att göra med skyddjakten på kynna, det är ägarna till dom vargrivna fåren som ansökt och fått beviljad skyddjakt. Det har alltså ingenting med SJF att göra.

 8. Heidi Hovbrender skriver:

  Man undrar vad de skall med dessa uppgifter…….Varför? Jag lägger ofta in kommentarer på deras artiklar när jag tycker att de gjör övertramp och det med mitt namn. Jag undertäcknar kommentarer med mitt namn därför att jag står för det jag tycker men därifrån till åsiktsregistrering är det långt. Det som är skrämande är att man inte blir förvånad…..Har vi inte längre åsiktsfrihet och demokrati i vårt land. De kallar oss nasister för att vi är för rovdjur i vårt land men de tänker mindre på hur de själva bär sig åt och vilka metoder de annvänder sig av.
  Hoppas ni polisannmält detta

 9. Miss M skriver:

  Vad sjukt! Snacka om att vara så desperat så man måste gå över gränsen (lagen)…. Är ju väldigt obehagligt att dom ska ha namn, bild osv på människor som är emot varg jakten… Vad ska dom med det till är ju det man undrar… (Samtidigt som det är väldigt bra att det kommer fram, då dom själva visar vilken nivå dom ligger på…)

 10. Walther Metzler skriver:

  Kul att man kunde bidra lite till att folk i Sverige (lite fler) fick vetskap om detta.
  Jag är inte…säger inte motståndare till sansad jakt men när folk som i Januari 2010
  skickar skit tom till min familj och mailbombar,hotar och skickar spam och annat
  så har jag fått nog och jag bor inte ens i Sverige utan i södra Finland.
  Åretrs varghybris bland många i Sverige och Norge har givit mig tillfälle att ge dessa herrar och även en och annan dam lite skit tillbaka.
  Det som i detta sammanhang gör mig aningen förvånad och bedrövad är att många jägare som säger sig ta avstånd från dylika metoder ändå varit på mej med allehanda tillmälen.
  ”Don’t shoot the messenger ?!?”
  Vänligen, Walther Metzler.

 11. Patrik skriver:

  #Heidi. Vi har åsiktsfrihet det är rätt men jägarna har också rätt att jaga eller hur? Det finns ”vargkramare” som går över gränsen när dom vill stoppa vargjakten t.ex. stoppar jägar från att komma ut i skogen eller med flit går rätt igenom jaktpass. Det är att ta stora risker med sitt liv och jägarens liv. Hoppas ni kan se till alla MÄNISKORS rättigheter

  • VargQuinnorna skriver:

   Skulle vara väldigt intressant om du kan återkoppla till någon specifik händelse där vargkramare har blockerat väg?

  • Pia E skriver:

   Vad menar du med att ni också har ”rätt att jaga”. Varför? Svälter ni annars? Och din sista mening… MÄNNISKORS rättigheter… Till vad? Att få döda urskillningslöst eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s